Paket

Nu är jag hemma och idag fick jag post. Jag blev/är överlycklig. Det kan verka konstigt, men jag älskar att få brev och det har jag gjort sen jag var liten. Tyvärr var det inget kärleksbrev eller Elle som jag hade hoppas på, utan var en liten lapp där det stod att jag hade ett paket att hämta i Alby centrum. Fort som ögat skyndade jag mig upp till centum innan posten skulle stänga. Jag hade 15 minuter på mig.
På vägen upp for tankarna hit och dit. Vem paketet var ifrån? Vad det var för något? Inte hade jag väl beställt någonting från internet? Var det kanske någon gullig människa som hade köpt en present till mig? Eller var det någon som hade förbarmat sig över mitt "frukostinlägg" och hade köpt blommor till mig? Fast blomtelegram levereras till dörren och inte till posten.
När jag lämnat över lappen som jag hade fått, till killen i kassan och han började leta efter mitt paket, kände jag hur hjärtat slog lite extra. Men det försvann lika fort som det kom när jag såg de lilla gula ynkliga paket. Det var ju bara locksprayen som jag hade mailat ett företag om. Korken på min spray hade nämligen gått sönder så jag mailade de som äger företaget och de lovade mig en ny... men det var ju månader sen.
Jaja... Bättre sent än aldrig och jag slapp betala för en ny.








Glass

Är på väg till jobbet för att lämna ett paket och kolla upp några nummer tillsammans med en ben and jerrys glass. Sen åker jag till Mikael. Han behöver hjälp med att packa.





Blåbärspaj

Städningen är klar. Sitter nu i vardagsrummet och njuter av en kopp te och en välförtjänt blåbärspaj som min syster bakade igår. Pajen är himmelsk!

 





Barnvakt

Sitter i min systers lägenhet och väntar på att hon ska komma hem. Har varit barnvakt åt Zacharias under eftermiddagen/kvällen. Vi har kollat på bilar från balkongen, gått till matbutiken, kollat på disneyfilmen "Cars" 1 och halv gång, ätit natchos, läst boken "cars" (exakt samma innehåll som filmen)... Min systerson älskar bilar kan man lätt säga. Men nu sover han äntligen i sin säng. Vilket betyder att det är dags för mig att städa nu...

 

Solnedgång




Frukost på sängen

Är ensam hemma. Underbart! Sitter i skrivande stund och avnjuter min frukost i sängen. 2 rostade mackor med ost och hemmagjord jordgubbsmarmelad och en nygjord jucie av en massa frysta jordgubbar och en liten skvätt apelsinjucie. Jag har även tänt ljusen i mitt rum och satt på kusinens mans skiva på datan. Bättre frukost än det här kan det knappast bli. Fattas bara en fin blomma på nattygsbordet istället för plastblommorna i fönstret.





13-01

Igår blev det en lång dag. Den började kl 13 med tunnelbanan till Mikael och slutade 01 med att jag fick skjuts hem av Samuel och Hannah från Uppsala. Jag var på elgiganten, mediamark, ikea i barkaby med Mikael. Efter ikea plockade Samuel och Hannah upp mig utanför ikea för att åka på till europakonferansen (Livets Ords årliga konferans i uppsala). Väl uppe i Uppsala var vi på kvällsmötet och konserten med Samuel Ljungblad. Sen åkte vi hem till Stockholm igen.



Följde med när Mikael med föräldrar skulle köpa TV.


Mike, Pär, Mattias, Rickard, Gabriel, några tjejer som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, Max och Oskar.
Träffade lite folk från kyrkan + mammas syssling (Gabriel).


Hannah och Samuel


Konsert med Samuel Ljungblad.

Nu är det dags för mig att packa till Göteborg. Sen bär det av till Sara för att jag ska sitta barnvakt åt Zacharias.




Färdig

Att-göra-lista är färdig! Det har gått långsamt men framåt. Jag har nämligen inte mått så bra under hela dagen. Har känt mig helt matt och har största delen av dagen legat i min säng....
  • Påbörja texterna på testerna
  • Tvätta
  • Dammsug
  • Fixa naglarna
  • Slänga skräp
  • Sätta upp listerna runt min garderob. Inte gjort, men det stryks eftersom listerna räcker inte runt.
  • Ställa tillbaka resväskan i garaget
  • Fundera ut vad för kläder som ska med till Göteborg.
Och jag har äntligen sytt om och lagat 2 par byxor. Känner mig duktig.

Nu är det läggdags. God natt allesammans!





På bra väg...

Nu ser dagens att-göra-lista ut så här:
  • Påbörja texterna på testerna
  • Tvätta... Håller på...
  • Dammsug
  • Fixa naglarna
  • Slänga skräp
  • Sätta upp listerna runt min garderob
  • Ställa tillbaka resväskan i garaget
  • Fundera ut vad för kläder som ska med till Göteborg.
Listan börjar sakta men säkert försvinna. :)


Att-göra-list

Jag har har ingenting att göra, men när jag tänker efter har jag egentligen en massa saker som måste bli gjorda. Det viktigaste av nog allt är att testa klar alla produkter som jag tagit hem från jobbet. Men för att jag ska få någonting gjort idag, har jag gjort en lista på saker som måste fixas. Nu är det dags för att göra lite nytta.

Dagens att-göra-lista:
  • Påbörja texterna på testerna
  • Tvätta
  • Dammsug
  • Fixa naglarna
  • Slänga skräp
  • Sätta upp listerna runt min garderob
  • Ställa tillbaka resväskan i garaget
  • Fundera ut vad för kläder som ska med till Göteborg

Alla produkter som ska testas och skrivas om. Det är ansiktsvatten, balsamspray, rengöring och rootlifters.







Blodprov

Nu är jag hemma igen. Det gick riktigt bra måste jag säga. Distriktssköterskan var en ung duktig och trevlig tjej som bjöd mig på vatten och allt… vilket i och för sig kunde bero på att jag höll på av svimma… Inte för att det gjorde ont och inte heller av det faktumet att hon tappade mig på blod, utan jag kände bara hur jag blev mattare i kroppen och hur allt började svartna och snurra. Det var rätt obehagligt, men det berodde nog bara på att jag har anemi (blodbrist)… Men trots det, gick det som sagt - riktigt bra. Jag är förvånad över att det gick bra faktiskt. Det har alltid varit en bitter kvinna runt 45-årsåldern med kort stripigt hår, finlandssvensk dialekt, en hemsk brunröd färg på läpparna (hon måste verkligen byta läppstift...), som tagit alla blodprov som jag kan minnas uppe på vårdcentralen. Och hon lyckades alltid med att ge mig stora fula blåmärken i armvecket efter proven som om det inte räckte med eksemen jag får av tejpen. Men idag kom jag lindrigt undan, inga blåmärken och knappt något eksem.

Nu är det frukost. Äntligen får jag äta!

Spruta

God morgon!
Snart är det dags för mig att bege mig till vårdcentralen för att ta blodprov.. Det kryper i hela kroppen och jag blir illamående så fort jag tänker på. Usch. Jag gillar inte sprutor och klarar inte av att se blod. Blir svimfärdig. Men det kommer nog gå bra...

 

Hungrig

Magen kurrar på för fullt. Jag är så sjuk hungrig... och det blir inte bättre av att Rickard och Oskar med vänner, står och grillar hamburgare precis utanför mitt fönster. Jag vill också ha mat, men nej, jag får inte. allt på grund av blodprovet jag ska göra imorgon. Jag måste nämligen vara på fastande mage. Får bara dricka vatten och te.

Pappa, Rickard, Johanna, Mikael, Jag, Oskar och Joel

Stackars alla som träffar på mig imorgonbitti innan jag har fått i mig mat. Jag blir verkligen jobbig att ha och göra med när jag är hungrig.

Vill köpa skor.

Hej allihopa!
Nu är jag hemma efter en rätt lång söndag. Jag har varit på gudstjänsten i kyrkan, provat en massa skor, shoppat lite underkläder, ätit mängder med jordgubbar hos Mikael. Sen lyckades jag även med att slippa ut det mesta av min latte på en gammal tant och på min vita klänning… Så kan det gå om man går för fort i tunnelbanan.



Ser jag inte lite orangehårig ut på bilden?


Vill köpa stövletter och vita converse


Sjuka Mikael

Mikael har bloggat om gårdagen, så jag slipper. Han blev jätteglad, vilket var meningen.Här kan du läsa om gårdagen: Mikaels blogg.





Musikcafé

Igår var det musikcafé i kyrkan. Förvisso är det musikcafé varje onsdag-lördag kl 20 och 22 under hela sommaren. Men igår var jag där. Brodern min spelade trummor så jag var där och lyssnade.




Solange med komp.


Rickard har blivit riktigt duktig på trummor


Oskar




Turturduvorna Samuel och Hannah.


Donkey


Även jfc körde några låtar lite senare på kvällen.

Nu blir det frukost med min kära mor och sen bär det av till Mikael. Stackarn ligger hemma och är sjuk. Ska åka dit och ta hand om honom.



Sara och Zacharias

Saknar min älskade storasyster och systerson. Ni är helt underbara! Tack föresten för att jag fick sova hos er i tisdags.



Långt ifrån lagom?


På skylten står det: Långt ifrån lagom. Botkyrka kommun river Albyskolan...


Undra vaför skolan fick stänga? Och varför har man "långt ifrån lagom" som slogan på en kommun, som iredan har ett dåligt rykte. Det känns ju inte så lockande att flytta hit...




Farväl mitt vackra men slitna hår.

Mitt långa hår är nu historia. Var hos frisören idag och klippte lugg....





Kväll

God kväll!
Idag har det varit en bra dag med lagom-mycket jobb. Det var en riktigt mjukstart på jobbet. Jag hann klart med allt som jag skulle på 4 timmar. Tror att jag aldrig blivit klar på jobbet så fort. Oftast så brukar jag jobba över... Men nu är jag verkligen trött. Gäspar minst en gång per minut. Borde gå och lägga mig.
God natt och sov så gott!

Morgon

God morgon alla läsare!

Nu är jag nyduschad, påklädd och mätt. Dags att bege mig till jobbet. Sminkningen få ske på tåget in till Östermalm. Det är ett bra sätt för att få tiden att gå fortare...

Snart går min buss. Måste gå.

Ha en kanonbra dag!


Färdig

Rummet är färdigstädat. 90 minuter tog det. Alla tidningar ligger i tidskriftsamlaren, kläderna i garderoden, skorna i sina skokartongerna och sminket i sminklådan. Förvisso rensade jag inte ut sminket och kläderna. Jag får ta och göra det någon annan dag.

Nu är det läggdags. Ska upp tidigt imorgon och jobba.

God natt alla läsare!






Bomb

Mitt rum ser ut som ett bombaderat område. Kläder, skor, smycken och smink ligger överallt. Dags för fröken Elin att ta tag i sig själv och börja städa. Rummet kommer inte städa sig själv. En kläd- och sminkrensning borde nog även göras.

Helgen

Nu i helgen var Mikaels kompisar, Gustaf och Tommy, uppe i Stockholm. Stackarna fick stå ut med mig hela helgen... och de bekostade även allt under helgen.  Vi fikade, var på Josefina, kollade på film m.m. Jag tror seriöst att jag inte spenderade en krona under hela helgen... om jag räknar bort shoppningen som jag gjorde i fredags eftersom det kan man mer se som en investering.

Tack killar för en rolig helg! Och ett stort tack till vackra Victoria som hjälpte mig med bland annat vilken klänning jag skulle köpa till min och Mikaels ettårsdag.
 

Gustaf och Tommy


Mikael och jag. Älskar dig





Spegel

Min älskade pappa köpte en spegel till min garderob och nu sitter är den uppe på väggen. Det enda som saknas är stömmen till lamporna.







Hemma

Nu är jag hemma från Öland. 5 dagar tidigare än planerat. Mådde inte bra så jag åkte hem. Var och är i och för sig fortfarande helt matt i kroppen. Kände mig bland annat orklös och ferbrig. Ska ringa vårdcentralen imorgonbitti. Jag tror att blodvärderna inte är som dem ska. Måste kolla upp mig. Jag orkar inte må så här.

Här är i alla fall lite bilder från Öland...


Jag och David

 
Teamarna: Jonathan, David och Teresa.


Fina Teresa





Daniel blir sminkad av Patrik


Jag och Mattias


Korvgrillning


Patrik och jag


Joakim (teamledaren) och David


Jag räknar pengar


Jag, Teresa, Farmor och Farfar åkte ner till Borgholm en blåsig dag och åt på Robinson Crusoe. :) Sanslöst gott!


Farfar








Bilder

God kväll alla läsare! Hoppas ni inte känner er totalt bortglömda, för det är ni inte. Jag har bara problem med internet här nere. Men nu har jag äntligen fått tag internet igen, och denna gång är det inte hos min älskade Farmor utan på ELCAs kontor. Jag har suttit här i ett bra tag nu med att ladda upp bilder från veckan som gått. Men det är totalt omöjligt på detta modem. 20 minuter och den försöker fortfarande att ladda upp samma bild... Nä, jag ger upp. Bilderna kommer kanske upp imorgon. Jag kanske kan få låna farmors internet igen.  



Äntligen...! En bild. Men jag orkar inte vänta 30 minuter på en till bild. Jagf har inte tillräckligt med tålamod... Men jag får hoppas att ni har det.

Snart är Hannah här på campingen också. Måste se till att det finns täcken och kuddar till henne.

Vi hörs i framtiden. Ha det bäst!



Löttorp

Hallå alla glada människor!
Nu har jag äntligen fått tag i internet här på ön. Tack gode Gud för Farmor! Vad skulle man göra utan henne?
Tyvärr har jag inte tid att fixa över bilderna från min kamera, så ni får nöja er med lite text.

Dagarna här på Löttorps camping har varit lite väl sega. Vi i teamet har nog världens skönaste volantärsjobb. Vi ligger i stort sätt bara i våran barack och kollar på film eller sover. Det har nämligen varit dåligt väder så både volleybollen och fotbollen har blivit inställda. Men nu börjar det äntligen spricka upp. Förhoppningsvis blir det fint väder på beachpartyt ikväll.

Nu ska Mattias kolla sin mail.

Ha det kanon!

Öland

Nu åker jag ner till Löttorps Camping! Ses senare!


4:e juli

Nu har jag äntligen packat färdigt! Det tog ett bra tag. Kunde inte bestämma mig om vilka kläder som skulle få åka med.

Här är lite bilder från Woods party... VI firade amerikanska nationaldagen



























Nu måste jag verkligen sova... måste upp om 5 timmar.



Gårdagen

God förmiddag alla läsare! Förlåt för att uppdateringen har varit sisådär. Internet har inte fungerat som det ska och jag (och Julie) har haft fult upp. Vi har träffat min faster och hennes man, badat, solat, kollat på film, fikat m.m. Listan på saker vi gjort kan bli lång. Dagarna har varit minst sagt innehållsrika, men gårdagen tog priset. Det hände så sjukt mycket saker igår... Vi shoppade lite kläder, åkte trampbåt med min klasskompis (Nicole) och henne kompis (Jasmine), träffade Sara och Zache i deras nya lägenhet, träffade Mikael och Peder, fikade, var i kyrkan och väl hemma fick vi reda på att min lillebror Viktor var på sjukhuset med en bruten armbågen. Stackars Viktor... och det var inte allt som hände... Men det kanske jag kan ta någon annan gång.

Nu måste jag packa. Åker till Öland imorgonbitti.


Soluppgången vid 3.30.

Wannabe Kenza

God morgon alla läsare! Här är lite bilder från gårdagen. Jag och Nicole satte oss på djurgården med lite godsaker och trocadero. Därefter blev det lite shopping.














Köpte klänningen och bältet... samt ett halsband som inte finns med på bild.


Jag och Samuel innan jag och Rickard skulle hämta Julie.

Nu ska vi äta frukost.
Förresten... Det gick bra när vi skulle hämta henne. Vi kom in på Skavsta när hon precis kom ut. Det kallas tajming. Sen råkade vi köra över en fågel på vägen hem. Stackras fågel. Frukost var det.

nyköpings kommun

Passerade nyss nyköpings kommun. Vi kommer inte komma innan Julie. Klockan är 16.40 och vi har en bra bit kvar.

 


Mikael, jag vet att du tycker solglasögonen är skitfula. Men fashion är fashion... och sen har jag inga andra...







bilkö

Tjolahoppsan! Sitter i bilen med Rickard på väg till Skavsta för att hämta Julie, min franska kompis. Klockan är 16.00 och vi sitter i kön från broöppningen vid Södertälje. Hon landar 16.35. Önska oss lycka till. 






RSS 2.0