Rot, rut, rit

Nu vill alltså vänster att rot-avdraget tas bort. Avdraget har visat sig generera både jobb och skatteintäkter, en succé på alla sätt - men det är orättvist. Sahlin själv verkar ju ha gillat avdraget, även om hon skulle gjort smärre förändringar och satt en ny etikett på samma regel om hon blivit stadsminister. Partiet sa ifrån däremot. Jag kan nästan förstå varför; sänkt skatt har gett fler jobb och större intäkter till staten, har empirin visat. Tänk om det inte gäller bara hushållsnära tjänster utan på fler områden? Vi börjar hamna farligt nära grundstommen i vänsterpolitik. Bäst att inte testa.

Vi sopar fördelarna under mattan och frånsäger oss avdraget av ideologiska skäl istället - avdraget är orättvist! Det hela klingar lite ihåligt när det nu visar sig att socialdemokratiska partitoppar varit en kategori som använt sig av avdraget flitigt. Men vadå, kontrar Sahlin, om regeln ändå finns bör man ju använda den, det kostar inget extra. Orättvist var det.

Eloge till Aftonbladet dock, som var den första som tog upp ovanstående. Trodde aldrig den dagen skulle komma Aftonbladet selektivt skulle välja att skriva om något negativt sossarna gjort. De uttryckte det något i stil med att när det finns slantar att tjäna så spelar ideologin mindre roll. Jag hatar att vara cynisk, men antar att det även är skälet till Aftonbladets publicering; kan man sälja några fler nummer är den politiska lojaliteten mindre värd.

//Mikael


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0